Veelgestelde vragen


Ik heb nog nooit iets uit m'n hoofd gespeeld, kan ik toch meedoen?

Uit het hoofd leren spelen is een techniek die heel goed aan te leren valt. Het uit het hoofd spelen wordt in Ierland al eeuwen gedaan, er bestaat daar nog steeds een zogenaamde orale traditie.

 

Wat is het verschil tussen een viool en een fiddle?

In principe is er geen verschil. Het instrument blijft hetzelfde, alleen wie zich bezighoudt met traditionele muziek zal zijn/haar instrument meestal een 'fiddle' noemen en geen viool. Misschien komt de beste omschrijving wel van een bevriende piper, die mailde: 'Het verschil tussen een viool en een fiddle is dat op een viool rode wijn wordt gemorst en op een fiddle Guinness!' 

 

Waar kan ik verblijven tijdens het pinksterweekend? 

De mogelijkheid bestaat om tijdens het weekend te kamperen op het land bij Ron met een tent of op de camperstandplaats. Dit is gratis voor de deelnemers aan de workshops. Familieleden betalen 5 euro per persoon voor het weekend. Je kan je tent opzetten vanaf vrijdagavond 20:00 uur. De tenten moeten maandagochtend voor 12.00 uur opgeruimd zijn. Deelnemers kunnen ook zelf voor accommodatie zorgen. In een straal van 10 kilometer rondom het dorp zijn een aantal B&B's.